Som i volem ser un país net, endreçat i modern, i al Baix Camp sempre anem al capdavant per aconseguir-ho

 

Com a presidenta de la empresa Serveis Comarcals Mediambientals SA (Secomsa) em plau donar-vos la benvinguda a la pàgina web de la empresa pública de gestió de residus del Baix Camp.
Secomsa  dóna servei als municipis de la nostra comarca i fins i tot alguns de les comarques veïnes de l'Alt Camp o el Penedès.
La gestió de residus municipals, i en concret la recollida selectiva, consisteix a recollir diferenciadament diferents fraccions dels residus municipals amb la finalitat de poder-les reciclar i així estalviar recursos escassos i part de l'energia necessària per a la fabricació dels productes a partir de matèries primeres.
El nostre compromís és gestionar amb la màxima cura els diners que la ciutadania dedica a la recollida, aportant la millor qualitat possible en el servei  i,  alhora, aplicant els millors recursos tècnics i procediments per un aprofitament màxim dels residus generats.
D’aquí la importància de treballar per assolir els objectius d’un alt percentatge  de recollida selectiva, ja sigui mitjançant programes de conscienciació, aplicant el millor programa/tipus  de recollida a cada municipi i també incidint amb els costos econòmics i mediambientals de la seva gestió.
Tot i que la  recollida selectiva ha augmentat progressivament al llarg dels últims anys a la nostra comarca i a Catalunya, encara tenim molta  feina per fer. Petits i grans canvis estan per venir, tant en els costums de l’usuari com en la tecnologia que anirem adoptant. Adaptar-nos amb rapidesa a cada nova oportunitat ens permetrà assolir nivells de reaprofitament i cura del medi ambient que fins ara no han estat assolits. Som i volem ser un país net, endreçat i modern, i la nostra comarca sempre ha estat capdavantera en posar al servei de la ciutadania el mitjans per poder complir amb aquest compromís.
En aquesta pàgina Web de SECOMSA veureu en els propers mesos tot de novetats per tal que estigueu informats de forma transparent de l’evolució i el dia a dia del nostre servei, dels resultats i millores que anem assolint i també, tot d’informació útil pels gestors municipals i pels usuaris que els ajudaran a aprofitar al màxim els mitjans que posem a la vostra disposició.
Com objectiu immediat volem aconseguir pel 2020 el percentatge de reciclatge recomanat per la Unió Europea, seguint les  seves normatives i recomanacions, i així progressivament arribar amb el vostre ajut a tenir una societat més neta, justa i sostenible
Que aquesta pagina web sigui la vostra eina per conèixer-nos una mica més, per saber  quins són els òrgans de gestió com a empresa pública, quins serveis prestem, per estar al dia de  les notícies més destacades sobre la nostra activitat i les novetats del sector.
Restem a la vostra disposició, i a la dels municipis que ens fan confiança, per aconseguir entre tots i totes fer-ho millor cada dia.