Secomsa Cambrils

L'Ajuntament de Cambrils renova la concessió del servei de recollida de residus i neteja viària del municipi amb el Consell Comarcal del Baix Camp, que continuarà gestionant la prestació d'aquest servei a través de l'empresa pública Secomsa Cambrils.

El conveni es va aprovar, el passat 31 de gener, en el Ple del consistori municipal i estableix una vigència de fins a 8 anys, ampliant alguns dels serveis que Secomsa Cambrils ja gestionava anteriorment.

D'aquesta manera, s’ampliarà la freqüència setmanal de recollida i neteja en les urbanitzacions, s’incorporaran nous equips per reforçar la neteja dels contenidors i la buidada de papereres i augmentarà la durada de la temporada alta del calendari de recollida de brossa. A més, es reforçarà el servei de recollida de papers, envasos, vidre i resta orgànica, juntament amb els residus de poda i vegetals, en el municipi.

Pel que fa als contenidors, es destinarà una partida fixa pel seu manteniment, reparació i substitució, renovant i millorant les 87 àrees de contenidors soterrats que hi ha al municipi. Aquests contenidors seran compactes, de càrrega superior i inclouran plataformes de seguretat a tots els fossars per millorar la seguretat i la higiene. Amb la renovació d'aquests contenidors també es reduirà la contaminació acústica fruit del seu buidatge.

Després de l’aprovació del nou conveni, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va destacar davant els mitjans de comunicació la importància d’aquest nou acord, ja que “és la millor decisió des del punt de vista econòmic i per la cohesió social”, al tractar-se d’un servei públic.