Projecte capgira

Durant tot aquest curs 2016-2017, es preveu que gairebé 3.000 joves dels centres d’ensenyament de primària i secundària obligatòria de la comarca realitzin les activitat d’educació ambiental que organitza Secomsa: “CAPgira: matèries de primera X productes excepcionals”.  Aquesta campanya compta amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, dels centres d’ensenyament i del Consell Comarcal del Baix Camp.

L'activitat es desenvoluparà bàsicament als cursos del cicle mitjà (3r i 4t), superior de primària (5è i 6è) i de 1r i 2n d'ESO d'una trentena de municipis de l'àmbit d'actuació de Secomsa (27 del Baix Camp i 3 de l'Alt Camp).

La campanya "CAPgira", que es desenvolupa a partir d'un joc interactiu, posa l'accent en els principis de l'economia circular més que no pas en la recollida selectiva. Per aquest motiu, tracta de productes, i no pas de residus, i s'orienta cap a la innovació pel que fa a la transformació dels residus en matèries primeres. "CAPgira" també incideix en com aquest nou enfoc es tradueix en noves formes de producció i fabricació, i també en noves formes de consum de productes quotidians: des d'unes ulleres de sol a una bossa de mà, un monopatí o uns auriculars.

Un altre element diferenciador de l'activitat és que es pot realitzar en anglès, si el centre d'ensenyament així ho prefereix. A més, a través de les xarxes socials de l'activitat, Facebook i Twitter, es pot accedir al contingut actualitzat d'iniciatives d'arreu basades en l'economia circular i en l'ús dels residus com a matèria primera per a la fabricació de nous productes.