Parada informativa de la deixalleria mòbil de Secomsa amb elements educatius sobre reciclatge (Riudoms)

La deixalleria mòbil de Secomsa ha recollit 7,22 tones de residus especials durant aquest estiu als següents 19 municipis del Baix Camp, per aquest ordre de visita: Maspujols, Vilaplana, L’Aleixar, Alforja, Prades, Botarell, Les Borges del Camp, Riudoms, Riudecols, Montbrió del Camp, L’Albiol, Almoster, Colldejou, Vilanova d’Escornalbou, L’Argentera, Duesaigües, Pratdip, Arbolí i Capafonts. Gràcies a la participació dels ajuntaments i de 643 persones de la ciutadania ha estat possible arribar a aquesta xifra durant la primera ruta de la deixalleria, que ja ha encetat la segona volta començant per Maspujols i afegint més municipis a la ruta com Cambrils, Mont-roig del Camp i Miami, i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Entre l’1 de juliol i el 12 de setembre, l’empresa ha recollit diferents tipus de residus especials, que comptabilitzats per unitats suposen aquests percentatges principals: piles (34%), tèxtil (17%), ferralla (9%), plàstic (7%) i residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE, 5%).

Pel que fa als quilograms de residus aportats per municipi, destaquen: Riudecols (820 kg), Les Borges del Camp (720 kg), Montbrió del Camp (700 kg), Vilanova d’Escornalbou (700) i Capafonts (580 kg).

De les 643 persones de la ciutadania que han col•laborat portant deixalles especials, Secomsa ha registrat una participació destacable als municipis de: Riudecols (71 persones), Riudoms (64), Montbrió del Camp (58), Vilanova d’Escornalbou (56) i Les Borges del Camp (51).

Durant la ruta pels municipis, el personal de l’empresa ha realitzat una tasca informativa i d’aclariment de dubtes a la ciutadania, a més de visites a diferents grans productors, com establiments comercials, restaurants i cases rurals, per ampliar l’efectivitat de la tasca de reciclatge.

El suport dels ajuntaments també ha contribuït en l’èxit de la recollida a la major part dels municipis, especialment per la difusió del servei a través de diferents mitjans de comunicació i xarxes socials municipals.

La presidenta de Secomsa, Rosa Maria Abelló, anima a la ciutadania a continuar amb aquesta tasca, tot recordant que “hem de reciclar encara més per assolir el compliment de la normativa europea per a aquest any 2020, per la qual els municipis, sota sanció de multa per als ajuntaments, han de reciclar el 50% dels residus que es produeixen”.

Díptic de la deixalleria mòbil de Secomsa