Deixalleria mòbil de Secomsa a Maspujols durant la segona volta de 2020

Secomsa ha recollit 2,43 tones de residus especials a 8 municipis del Baix Camp –Maspujols, Vilaplana, L'Aleixar, Alforja, Prades, Botarell, Riudoms i Les Borges del Camp, per aquest ordre– en els primers 20 dies d'estada de la deixalleria mòbil durant la segona volta que realitza enguany. Aquesta tasca de recollida ha estat possible gràcies a la col•laboració dels ajuntaments, a l'esforç del personal de l'empresa i a la participació de 212 persones de la ciutadania. Durant la primera volta, realitzada aquest estiu, l'empresa va recollir 7,22 tones a 19 municipis amb la col·laboració de 643 persones.

Durant el temps que la deixalleria mòbil porta en aquesta segona volta, que va començar a Maspujols el 16 de setembre, les dades més rellevants de la recollida són les següents:

  • Maspujols. Els 3 dies d'estada a Maspujols han obtingut un resultat de 25 persones ateses i un total de 420 kg de residus recollits (19 persones menys i 230 kg més que a la primera volta), entre els que destaquen: ferralla (62%), tèxtil (12%), bateries (5%) i piles (4%).
  • Vilaplana. Durant 2 dies al municipi, el personal de Secomsa ha rebut a 20 persones i ha recollit 200 kg de deixalles (17 persones menys i 500 kg menys que durant la primera volta). Pel que fa als residus especials aportats, els més nombrosos han estat: tèxtil (40%), piles (17%), ferralla (9%) i residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE, 9%).
  • L'Aleixar. En 2 dies, 24 persones han portat 300 kg de residus (5 persones menys i els mateixos kg que a la primera volta), entre els que, comptabilitzats per unitats, destaquen: piles (46%), CD/DVDs (13%), plàstics (9%) i ferralla (6%).
  • Alforja. Durant 2 dies la deixalleria ha rebut 24 persones que han dut 610 kg de residus (13 persones menys i 230 kg més que a la primera volta). Les xifres més destacades pel que fa a materials reciclats han estat: tèxtil (19%), cintes de vídeo i casset (16%), plàstic (11%) i oli mineral (10%).
  • Prades. En 3 dies, 16 persones han aportat 100 kg de residus (el mateix número de persones i 220 kg menys que a la primera volta). Els percentatges més rellevants són: piles (73%), residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE, 10%), ferralla (5%) i oli vegetal (4%).
  • Botarell. Secomsa ha recollit 60 kg aportats per 10 persones (el mateix número de persones i 80 kg menys que a la primera volta) durant 2 dies. En aquest municipi, la recollida més rellevant ha estat: piles (41%), oli vegetal (19%), tèxtil (8%), CD/DVDs (7%), aerosols (7%) i residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE, 7%).
  • Riudoms. La deixalleria mòbil ha estat 3 dies en els quals 41 persones han dut 240 kg de residus especials (23 persones menys i 160kg menys que a la primera volta), principalment: piles (84%), tèxtil (4%), residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE, 2%), xeringues (2%).
  • Les Borges del Camp. La deixalleria mòbil ha atès durant 3 dies a 52 persones que han aportat 500 kg de residus especials (1 persona més i 220 kg menys que a la primera volta). Entre els residus destaquen: piles (47%), tèxtil (11%), petita ferralla (9%) i oli vegetal (8%).

A la ruta pels municipis, el personal de l'empresa ha realitzat una tasca informativa i d'aclariment de dubtes a la ciutadania, a més de visites a diferents grans productors, com establiments comercials, restaurants i cases rurals, per ampliar l'efectivitat de la tasca de reciclatge.

El suport dels ajuntaments també ha contribuït en l'èxit de la recollida a la major part dels municipis, especialment per la difusió del servei a través de diferents mitjans de comunicació i xarxes socials municipals.

La presidenta de Secomsa, Rosa Maria Abelló, anima a la ciutadania a continuar amb aquesta tasca, tot recordant que “hem de reciclar encara més per assolir el compliment de la normativa europea per a aquest any 2020, per la qual els municipis, sota sanció de multa per als ajuntaments, han de reciclar el 50% dels residus que es produeixen”.

Díptic deixalleria mòbil Secomsa