Cartell de gestió bàsica dels residus (Secomsa)

Secomsa reforça la campanya per fer una bona gestió dels residus durant les restriccions sanitàries per la Covid-19. La informació a la ciutadania és fonamental per dur a terme les indicacions de les autoritats i frenar la pandèmia mitjançant la col·laboració conjunta.

Per aquest motiu, una de les accions de l’empresa pública comarcal és la difusió de cartells amb informació sobre com gestionar els residus segons la nova normativa de l’Agència Catalana de Residus i la Generalitat de Catalunya.

Per això s'han elaborat tres cartells de gestió bàsica dels residus:

  1. Gestió dels residus amb persones malaltes per Covid-19: els residus de la persona malalta han d’anar en una bossa tancada a part, a la vegada ficada dins d’una altra bossa que porta la mascareta, els guants i altres materials utilitzats per la persona cuidadora, i finalment tot dins d’una tercera bossa on hi ha els residus domèstics que van al contenidor de la fracció resta.
  2. Gestió dels residus en llars sense persones malaltes per Covid-19: la ciutadania ha de continuar fent el reciclatge habitual (envasos lleugers –recordeu que els guants de làtex o nitril van a la fracció resta-, paper/cartró, vidre, fracció orgànica). Els altres materials reciclables que van a les deixalleries s’han de guardar a casa fins que les normes de seguretat permetin que aquestes es tornin a obrir.
  3. Recordatoris generals: no deixeu residus fora dels contenidors, perquè les persones treballadores que fan la recollida no entrin en contacte amb aquests i es posi en risc la seva salut. Després de llençar la brossa, renteu-vos sempre les mans.

 

Cartell de gestió bàsica dels residus (Secomsa)

 

Cartell de gestió bàsica dels residus (Secomsa)

 

Cartell de gestió bàsica dels residus (Secomsa)