Secomsa neteja platja Requeral del Cambrils

Una quarantena de veïns i veïnes de Cambrils, la majoria famílies i grups d’adolescents, van recollir gairebé 20 kg de brossa en 1 hora el passat diumenge 6 d’octubre en l’acció “Netegem la platja" desenvolupada a la platja del Regueral del municipi. Aquesta activitat estava organitzada per Secomsa, l’empresa pública comarcal que s’ocupa de la gestió dels residus en 27 dels 28 municipis de la comarca, inclosa la vila marinera.

La majoria dels residus recollits van ser burilles, envasos de menjar ràpid i brides. Aquestes últimes es van recollir sobretot a la zona de voleibol de la platja i possiblement siguin restes de publicitat o muntatges d’activitats esportives que s’hi organitzen. L’acció de neteja es va dur a terme durant una hora i, en finalitzar, es van separar les diferents fraccions recollides (envasos, parer i cartró, orgànica i rebuig ) i es van pesar.

Per finalitzar l’activitat es van repartir esmorzar i aigua entre les persones participants i es van sortejar dos passejos en veler obsequi del Club Nàutic de Cambrils; 2 mesos de classes de rem oferts per l’entitat esportiva Vent d’Estrop i 1 bateig de submarinisme obsequi de Glups Diving.

Secomsa ha promogut aquesta iniciativa per conscienciar sobre la necessitat de millorar la recollida selectiva i la protecció del nostre entorn natural més immediat.